Μενού Κλείσιμο
Sweet Art Εκτύπωση Εκτύπωση

Όροι χρήσης - Πολιτική εξυπηρέτησης πελατών

Α. Όροι Χρήσης του Διαδικτυακού τόπου

Η περιήγηση των επισκεπτών καθώς και η χρήση υπηρεσιών στον κάτωθι οριζόμενο Διαδικτυακό Τόπο (σημείο Α.1.β.) συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση με τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις καθώς και με τα όσα περιγράφονται στα τμήματα (Β), (Γ) και (Δ) του παρόντος.

1. Όρισμοί - φραστικές συμβάσεις
Στο κείμενο που ακολουθεί έχουν γίνει οι παρακάτω φραστικές συμβάσεις:

α) Το κατάστημα "Sweet Art" του Αντωνίου Λιτσάκη του Νικολάου,  που εδρεύει στην οδό Ελ. Βενιζέλου 6,  στη Χίο, στην Ελλάδα, στη συνέχεια του παρόντος και χάρη συντομίας θα αναφέρεται σαν ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

β) Ο διαδικτυακός τόπος που έχει το μοναδικό όνομα sweet-art.gr, που είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και λιανικής πώλησης προϊόντων μέσω του Διαδικτύου του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, στη συνέχεια του παρόντος και χάρη συντομίας θα αναφέρεται σαν ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ.

γ) Το περιεχόμενο του ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, κειμένων και προϊόντων, στη συνέχεια του παρόντος και χάρη συντομίας θα αναφέρεται σαν ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

δ) Τα ονόματα, εικόνες, λογότυπα και διακριτικά γνωρίσματα που παρουσιάζονται στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ. στη συνέχεια του παρόντος και χάρη συντομίας θα αναφέρονται σαν ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ.

2. Πνευματική Ιδιοκτησία
Το ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ανήκουν στο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ή στα τρίτα μέρη που νομίμως αφορούν. Κάθε αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, του ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (όλου ή μέρους αυτού) χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια, δεν επιτρέπεται.

3. Εμπορικά Σήματα
Τα ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ που αντιπροσωπεύουν το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ή/και τρίτα συμβεβλημένα μέρη καθώς και τα προϊόντα τους, είναι αποκλειστικά σήματα και διακριτικά γνωρίσματα των ανωτέρω και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνισή και έκθεση τους στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο, να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ή οποιουδήποτε τρίτου νόμιμου κατόχου τους.

4. Προσωπικά Στοιχεία
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ εφαρμόζοντας τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, που προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, την προστασία των καταναλωτών και τις πωλήσεις από απόσταση, δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη χρήση προσωπικών δεδομένων και με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, εκμισθώνει ή ανταλλάσσει προσωπικά στοιχεία και πληροφορίες προς οποιοδήποτε τρίτο μέρος.

5. Τροποποίηση των όρων του παρόντος
Το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρήστες του ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ για τυχόν τροποποιήσεις, διαμέσου της παρούσας ιστοσελίδας με απλή εκ νέου ανάρτησή της χωρίς άλλη έγγραφη ή με άλλο μέσο ειδοποίηση.

 

Β.  Αποστολή προϊόντων

Το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ αποστέλλει προϊόντα σε πελάτες του στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μεταφοράς δεμάτων των ακόλουθων εταιρειών:

acs logoα) Ερμής Χίου ΙΜΕ ΕΠΕ, Έδρα: Παπαγιάννη Γκιάλα 24, 82100 Χίος.

β) ACS Courier ΑΕΕ, Έδρα: Ασκληπιού 25 (21ο χλμ. Αθηνών - Λαμίας), 145 68 Κρυονέρι Αττικής.

elta logoγ) Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) ΑΕ, Έδρα: Απελού 1, 10188 Αθήνα.

Όλες οι παραγγελίες αποστέλλονται, το πολύ μέσα σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα λήψης της παραγγελίας. Σε περίπτωση που μία παραγγελία δεν μπορεί να εκτελεστεί για λόγους ανωτέρας βίας (κακές καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.λπ.), το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ θα επικοινωνήσει με τον πελάτη εφόσον έχουν δοθεί τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας από πλευράς του, προκειμένου να έρθουν σε συνεννόηση για την διευθέτηση της παραγγελίας. Σε κάθε περίπτωση το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ θα κάνει ό,τι μπορεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων του για να φθάσει η παραγγελία στον προορισμό της το συντομότερο δυνατόν.

 

Γ. Πληρωμή παραγγελιών

Η πληρωμή των παραγγελιών που πραγματοποιούνται μέσω του ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ, μπορεί να γίνει με τους ακόλουθους τρόπους:

paypal logo1. Με χρέωση πιστωτικής κάρτας μέσω PayPal ή με χρέωση λογαριασμού του PayPal:Η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής πραγματοποιείται από το διαδικτυακό τόπο PayPal (www.paypal.com), ο οποίος παρέχει υπηρεσίες ασφαλών ηλεκτρονικών συναλλαγών. ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ σε καμιά περίπτωση, δεν συλλέγει ούτε αποθηκεύει με οποιονδήποτε τρόπο τα στοιχεία πιστωτικών καρτών.

2. Με κατάθεση μετρητών ή αποστολή εμβάσματος σε τραπεζικό λογαριασμό: Η πληρωμή γίνεται με Κατάθεση μετρητών ή αποστολή Εμβάσματος στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό (ο οποίος υποδυκνείεται και στην αντίστοιχη ιστοσελίδα επιβεβαίωσης της παραγγελίας):

NationalBank Τράπεζα: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Λογαριασμός: 490/379244-76
IBAN: GR6901104900000049037924476
SWIFT (BIC): ETHNGRAA
Επώνυμο: ΛΙΤΣΑΚΗΣ
Όνομα: ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Πατρώνυμο: ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διεύθυνση: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6
Πόλη: ΧΙΟΣ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ

Για να ολοκληρωθεί η παραγγελία, θα πρέπει ο πελάτης να αποστείλει στο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ την απόδειξη της κατάθεσης ή τα στοιχεία του Εμβάσματος, μέσω e-mail (sales@sweet-art.gr) ή να ενημερώσει για την πληρωμή μέσω τηλεφώνου (Τηλ.+30 22710.222.81, Κιν.+30 6944.363.321). Αν η υλοποίηση της τραπεζικής συναλλαγής περιλαμβάνει τυχόν έξοδα (π.χ. Έμβασμα σε άλλη Τράπεζα ή Χώρα, κλπ) τότε αυτά θα πρέπει να καλυφθούν από τον πελάτη (σε περίπτωση που το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ λάβει μικρότερο ποσό από το συνολικό ποσό πληρωμής της παραγγελίας, η παραγγελία θα παραμείνει ανενεργή)

3. Πληρωμή με την παράδοση των προϊόντων (αντικαταβολή): Η πληρωμή της παραγγελίας γίνεται τις μετρητοίς κατά την παράδοση των προϊόντων, με ευθύνη της εταιρείας μεταφορών που παραδίδει τα προϊόντα στον πελάτη (βλ. ενότητα "Β. Αποστολή προϊόντων"). Η πληρωμή με τη μέθοδο αυτή ισχύει μόνο για παραγγελίες εντός Ελλάδος.

4. Πληρωμή μέσω Western Union: το ποσό πληρωμής αποστέλεται στα ακόλουθα στοιχεία παραλήπτη:

Όνομα: ΑΝΤΩΝΙΟΣ (ANTONIOS) Western Union
Επώνυμο: ΛΙΤΣΑΚΗΣ (LITSAKHS)
Διεύθυνση: ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 6 (EL. VENIZELOU 6)
Πόλη: ΧΙΟΣ (CHIOS)
Tαχ. Kώδ.: 82100
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ (GREECE)

Για να ολοκληρωθεί η παραγγελία θα πρέπει ο πελάτης να αποστείλει στο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ τον Κωδικό Ελέγχου Μεταφοράς Χρημάτων (Money Transfer Control Number), μέσω e-mail (sales@sweet-art.gr) ή μέσω τηλεφώνου (Τηλ. +30 22710 22281, Κιν. +30 6944363321). Τα έξοδα αποστολής του ποσού που χρεώνει η Western Union θα πρέπει να καλυφθούν από τον πελάτη (σε περίπτωση που το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ λάβει μικρότερο ποσό από το συνολικό ποσό πληρωμής της παραγγελίας, η παραγγελία θα παραμείνει ανενεργή). Η πληρωμή με τη μέθοδο αυτή ισχύει μόνο για παραγγελίες εκτός Ελλάδος.

 

Δ.  Επιστροφή προϊόντων

Οι πελάτες του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ έχουν το δικαίωμα αντικατάστασης των προϊόντων που αγόρασαν, στην περίπτωση που με αποδεδειγμένη υπαιτιότητα του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ εστάλησαν λανθασμένα προϊόντα ή προϊόντα ελαττωματικής ποιότητας. Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με το αρμόδιο προσωπικό του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ μέσω e-mail ή τηλεφώνου, τις επόμενες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που παρέλαβε τα προϊόντα, ώστε να συνεννοηθούν για τη διαδικασία της αντικατάστασης. Σε περίπτωση που χρειαστεί να επιστραφούν κάποια από τα προϊόντα στο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ (π.χ. αν ο πελάτης παρέλαβε προϊόντα διαφορετικά από αυτά που παρήγγειλε), τα προς αντικατάσταση προϊόντα θα πρέπει να επιστραφούν στην κατάσταση που παραλήφθηκαν από τον πελάτη, πλήρη, χωρίς να έχει παραβιαστεί η συσκευασία τους και σε κατάλληλο δέμα ώστε να προστατευθούν από τυχόν κτυπήματα ή αυτοκόλλητες ετικέτες που τοποθετούν οι εταιρείες μεταφοράς. Επιπλέον, θα πρέπει κάθε προϊόν προς αντικατάσταση να συνοδεύεται απαραίτητα από την πρωτότυπη ή ένα αντίγραφο της απόδειξης αγοράς. Τα έξοδα αποστολής σε αυτές τις περιπτώσεις επιβαρύνουν το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Επίσης, παρότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε τα προϊόντα του ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών, το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ παρέχει το δικαίωμα στους πελάτες του, να επιστρέψουν τυχόν προϊόντα που αγόρασαν, τα οποία απλώς δεν καλύπτουν τις προσδοκίες τους, ακόμα δηλαδή κι αν αυτά δεν είναι ελαττωματικά. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων βαρύνουν τον πελάτη και το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ οφείλει να επιστρέψει μόνο το ποσό αγοράς των προϊόντων και όχι το ποσό που κατέβαλε ο πελάτης για έξοδα αποστολής των προϊόντων ή τυχόν έξοδα διεκπεραίωσης της πληρωμής της παραγγελίας του (π.χ. έξοδα αντικαταβολής, εμβάσματος, κλπ). Επίσης τυχόν έξοδα διεκπεραίωσης της επιστροφής των χρημάτων (έξοδα εμβάσματος, κλπ) αφαιρούνται από το ποσό επιστροφής.

Sweet ArtSweet Art
Αντώνιος Λιτσάκης
Ελ. Βενιζέλου 6
82100, Χίος

info@sweet-art.gr
22710.222.81
6944.363.321